x

Kaitlentės

Kaina
76 €  -   1 550 €

Puslapis:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5


Puslapis:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

 
Konsultuokitės:
  Tel. 880040000
  El. p. info@elektromarkt.lt
  Pokalbis gyvai

Kaip išsirinkti?

Daugeliui ilgai atmintyje kapstytis, kad prisimintų prieš 20 ar net daugiau metų buvusias populiarias virykles, nereikėtų. Įvairaus plauko „Elektros“ dar ir šiandien savo dizainu ir „galia“ priverčia nusišypsoti, ką jau kalbėti apie pas močiutes stovėjusias dujines „įmantrybes“. Tačiau šiandien laikai, dėkui laisvei ir pasauliui, pasikeitė – tad jei jūsų virtuvė nors kiek kvepia šiuolaikiškumu, renkatės kaitlentę, o ne pastatomą vientisą agregatą, ankstesnių šeimininkių džiaugsmą.

Pakuždėsiu, kad keleto gamintojų naujausias klyksmas – kaitlentės, sujungtos su gartraukiu – pradėjus gaminti, gartraukis automatiškai reguliuoja trauką. Na, bet čia naujienų naujiena, o nusileidus ant žemės galima išsirinkti tikrai ne prastesnį, nors ir paprastesnį, produktą.

Dažniausiai kaitlentę renkamės pagal funkcijas, kurios mums aktualios, arba tiesiog dizainą. Kaitlentės montavimui kokių ypatingų reikalavimų nėra, išskyrus tai, kad jos negalima jungti į bendrą 220 v įtampos kištuką. Kaitlentei pajungti reikia atvesti tiesioginį trifazio (380 v) laidą iš elektros skydinės. Bet šias subtilybes palikime vyrams ar meistrams – mums svarbiausia patogiai gaminti.

Kaitlenčių tipai

Dujinės kaitlentės yra vienos paprasčiausių, tad ir didelių prašmatnybių čia nerasime. Tiesa, degtukų daugeliui modelių jau nebereikia – liepsna įsižiebia pasukus rankenėlę. Gali skirtis jų pagrindas – pagamintas iš stiklo, nerūdijančio plieno ir panašių medžiagų. Kai kurie gamintojai itin didžiuojasi išskirtinai tiesia liepsna („HotPoint“ ar „Whirpool“ – pagrįstai).

Gali skirtis ir puodų laikikliai – būti keturi atskiri ant kiekvienos ugnies arba vienas per visą kaitlentę. Kalbama, kad bendras laikiklis itin patogus, nes ant jo puodą galima tiesiog perstumti į kitą vietą, nereikia jo nukelti norint perdėt ant kitos ugnies. Minusas – tokį laikiklį sunkiau valyti. Visos dujinės kaitlentės valdomos rankenėlėmis, tad dizaino subtilybių čia tikėtis irgi nevertėtų.

Elektrinės kaitlentės – pigesnės, nei indukcinės. Jos gali skirtis dizainu – paviršiaus stiklas tiesus ar lenktais kampais, nerūdijančio plieno rėmelis) ir, žinoma, dydžiu. Temperatūros lygis reguliuojasi +/- mygtukais arba sukama rankenėle. Brangesnių modelių gamintojai didžiuojasi ir didelio puodo zona – kaista skirtingi vienos zonos žiedai, ta pati zona gali būti pritaikyti skirtingų dydžių puodams ar užtikrina, kad puodas kaistų tolygiai.

Indukcinės kaitlentės. Kas tai per stebuklas? Jų dizainas, kaip ir elektrinių, gali skirtis dydžiu, spalva, kampais. Jos, lyginant su elektrinėmis, kur kas praktiškesnės – skiriasi jau pats jų kaitinimo principas. Elektrinės kaitlentės paviršius įkaista, o nuo jo įkaista ir puodas. Indukcinė kaitlentė nekaista, čia veikia magnetų tarpusavio sąveika, o kaitlentės paviršius staiga nuėmus puodą būna maloniai šiltas, čia nėra šilumos netekimo. Su indukcija puodas greičiau užverda, jei kas išbėga – nepridega (užtenka perbraukti popieriniu rankšluoščiu, ir tai – ne mitas!), neišdega pati vieta (šį košmarą, kai sukandus dantis kone su vyriška jėga tenka grandyti elektrinės apibėgusios kaitlentės paviršių, žino visos namų šeimininkės. Visos!).

Indukcinė kaitlentė kaitlentei nelygi – čia jau kur kas didesnis pasirinkimas, nei kitų rūšių kaitlenčių. Ji gali būti itin paprasta su keturiais žiedais, gali turėti du žiedus ir vadinamąją flexi zoną ar net dvi tokias zonas. Naujas „Siemens“ modelis išvis kosminis – čia aktyvi visa kaitlentė, puodą gali dėti kur nori – kaista visur. Flexi zonos itin patogiai pritaikytos naudoti garinius puodus, grilius ar kitokius nestandartinius rakandus.  Indukcinės kaitlentės valdymas dažniausiai itin paprastas – rankenėlės principu arba +/- mygtukais.

Kokių dar privalumų gali turėti indukcinė kaitlentė? Vadinamoji booster funkcija praktiškai akimirksniu užvirins puodą vandens (kaitlentė veikia visu pajėgumu), naudingas gali būti laikmatis, stop+go funkcija, užraktas (itin aktualu mažų vaikų tėvams).

Vis dėlto vieną minusą galima rasti net ir tokiose, atrodytų, nepriekaištingose kaitlentėse. Indukcinėms kaitlentėms turite turėti specialius puodus, pritaikytus šiai kaitlentei – kitaip ji tiesiog neveiks. Tad įsigijus tokią jūsų senieji plonais dugnais gali tikti tik agurkams ar kopūstams raugti. Na, dar kaip gėlių vazonai. Beje, jei ir anksčiau naudojote ne pačius pigiausius storadugnius puodus – pamėginkite, yra tikimybė, kad jie tiks ir indukcinei kaitlentei.