x

Orkaitės

Kaina
139 €  -   2 350 €

Puslapis:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5


Puslapis:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

 
Konsultuokitės:
  Tel. 880040000
  El. p. info@elektromarkt.lt
  Pokalbis gyvai

Naudingos funkcijos

„Electrolux“ siūlo orkaites su daliniais garais (25 proc.) – tuomet mėsos gaminiai išlieka labiau sultingi, o kepiniai iškyla dukart daugiau. Kai kurie gamintojai siūlo ir pilną garų funkciją (75 proc. arba 100 proc. garų funkcijos) – tuomet galite pamiršti garų puodus, pilnai garuose galėsite gaminti ir orkaitėje.

Orkaitėse gali būti ir mėsos termometras, „Bosch“ – net su dviem temperatūros davikliais. Mėsos termometras užtikrina, kad kepama mėsa neperkeptų.  Šis prietaisas tiesiog įsmeigiamas į mėsą ir nustatoma, kokią temperatūrą kepinys gali pasiekti. Kai ji pasiekiama, orkaitė „praneša“, kad patiekalas paruoštas.

„Electrolux“ ir AEG orkaitėse pirmą bėgelį naudoja trumpesnį, taip tampa patogiau įdėti karštą skardą. Tokius bėgelius jau galima rasti ir naujausių modelių „Bosch“ orkaitėse.

Standartinės orkaitės talpa viduje – 65 l., o kai kurie gamintojai siūlo ir didesnes (didžiausias modelis – iki 74 l).

Išskirtinė „Whirlpool“ 6 sense technologija, kuri rekomenduoja kiek laiko ir kokioje temperatūroje kepti. 

Kitos naudingos funkcijos: švelnus atidarymas ir uždarymas. Daugiau stiklų, kad nekaistų priekis kepant (pvz.: pirolizę turintys modeliai turi mažiausiai 3–4 stiklus). Teleskopiniai bėgeliai, leidžiantys kur kas patogiau įdėti ar išimti kepinius. Kai kurios orkaitės turi ir specialią picų kepimo funkciją. „Siemens“ modelis gali būti ir kombinuotas, du viename – mikrobangų krosnelė ir orkaitė (ypatingai patogu, jei jūsų virtuvė maža ir nėra vietos dviem atskiriems prietaisams).  Vertinantiems liečiamus ekranus, galima rinktis ir taip valdomą orkaitę. Kai kuriuose modeliuose yra ir tekstinis meniu.

Kaip išsirinkti orkaitę?

Kai kalba pasisuka apie naują orkaitę, mintyse iškyla du vaizdai – jaukioje jos šviesoje kylantis gardus pyragas ar apskrudę kepsniai ir šeima, susėdusi prie stalo su tystančiomis seilėmis, arba... su kempine ir įvairiausiais valikliais (internete ištisi forumai diskutuojančiųjų, koks valiklis geriausias, koks tikrai veikia skrudėsius, o koks – niekam tikęs!) šį prietaisą valanti moteris, kuriai kaskart, vien pagalvojus apie orkaitės grandymą, svyra rankos. Kaip kad tame filmuke, kurio herojus liūdnomis akimis stovi su prikepusia keptuve rankose ir guodžiasi: „O aš šveičiau, šveičiau“...

Pyragai pyragais (čia turbūt kur kas svarbiau receptas, o ne orkaitės dizainas ar kokios išskirtinės funkcijos), bet užbėgdami įvykiams už akių iškart panaikinkime prastas mintis – šiais laikais yra orkaičių, kurios (nepatikėsite, bet tai visiška tiesa!) išsivalo PAČIOS!

Pačios patogiausios ir pačios pačiausios orkaitės, jei kalbėsime apie jų šveitimą (tiksliau, šiuo atveju – nešveitimą) – pirolizės būdu išsivalandi orkaitė. Tai tokia izoliacinė medžiaga, kuri leidžia orkaitei įkaisti iki 500 laipsnių ir visi ant sienelių susikaupę riebalai – bac! – pavirsta į pelenus. Lieka tik juos sušluoti iš orkaitės. Toks orkaičių valymo būdas tikrų tikriausiai šiandien neturi konkurencijos.

Tokioms orkaitėms kiek nusileidža, bet irgi palengvina šveitimą, orkaitės su katilininėmis sienelėmis, ant kurių taip pat dega riebalai. Tačiau čia esti ir minusas – jos aktyvuojasi maždaug 200 laipsnių temperatūroje, tad po kepimo sieneles reikia nuvalyti. Girdėjau, kad ir kvapo šiek tiek skleidžia.

Visai paprasti standartiniai modeliai skirti žmonėms, kurie orkaite naudojasi retai, netingi jos šveisti ir neketina šiam prietaisui išleisti daugiau. Tai niekaip pati nesivalanti orkaitė, kuri turi apatinį ir viršutinį kaitinimą, ventiliatorių ir vieną kitą papildomą kepimo fukciją.

Taigi prieš eidami rinktis orkaitės nuspręskite, kiek laiko ir jėgų skirsite jos valymui, kokių funkcijų jums reikia ir pasirinkimo spektrą iškart susiaurinsite.