x

ELEKTROMARKT lojalumo programos privatumo politika

Mums rūpi Jūsų privatumas

Mes patvirtiname, kad asmens duomenų apsauga  yra  svarbi Jums – mūsų klientams, ir Mes įsipareigojame gerbti bei saugoti kiekvieno duomenų subjekto privatumą ir asmens duomenis. Jūsų pasitikėjimas mums yra svarbus. Mūsų tikslas yra užtikrinti, kad Jūs, dalindamiesi savo asmeniniais duomenimis su mumis, jaustumėtės saugiai. Asmens duomenys – bet kokia informacija, susijusi su fiziniu asmeniu (duomenų subjektu), kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai arba netiesiogiai nustatyta pasinaudojant atitinkamais duomenimis (pvz., vardu, pavarde, asmens kodu, adresu, telefono numeriu ar kita informacija). Kad galėtume įvykdyti savo įsipareigojimus Jums kaip savo klientui, mums reikia tam tikrų Jūsų asmens duomenų. Mes įsipareigojame rinkti ir tvarkyti Jūsų asmens duomenis tik tada ir tik tokia apimtimi, kiek būtina konkrečiam, apibrėžtam ir teisėtam tikslui įgyvendinti. Mes imamės atitinkamų priemonių užtikrinti, kad mums pateikti asmens duomenys visada būtų saugūs ir kad Jūsų asmens duomenų tvarkymas atitiktų galiojančius duomenų apsaugos įstatymus bei mūsų vidinę tvarką. Mums svarbu užtikrinti Jūsų asmens duomenų tvarkymo skaidrumą. Mes patvirtiname, kad asmens duomenų apsauga  yra  svarbi Jums – mūsų klientams, ir Mes įsipareigojame gerbti bei saugoti kiekvieno duomenų subjekto privatumą ir asmens duomenis.Taigi, šiame informaciniame tekste aprašome, kaip ir kur tvarkome asmens duomenis, susijusius su ELEKTROMARKT lojalumo programa.

Kokiu tikslu renkami (tvarkomi) asmens duomenys?

Klientų asmens duomenis renkame tam, kad galėtume administruoti Jūsų dalyvavimą ELEKTROMARKT lojalumo programoje, būtent:

  • bendrauti su Jumis, atsakyti į Jūsų užduodamus klausimus,
  • užtikrinti, kad Jūsų informacija būtų tiksli ir atnaujinta,
  • pakeisti ankstesnę (prarastą, neveikiančią ir pan.) ELEKTROMARKT lojalumo kortelę į naują,
  • kad galėtumėte sukurti ar prieiti prie savo ELEKTROMARKT klubas profilio,
  • tiesioginės rinkodaros tikslais, t. y. pasiūlymams, akcijoms, nuolaidoms teikti,

o mes galėtumėme:

  • susisiekti su Jumis, jei pamiršote savo pirkinius, piniginę arba aptikome nesklandumų, susijusių su įvykdytais sandoriais.

Kokių kategorijų asmens duomenis renkame?

Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis, kad galėtume administruoti Jūsų registraciją ELEKTROMARKT lojalumo programoje. Norėdami užsiregistruoti ir dalyvauti ELEKTROMARKT lojalumo programoje, privalote pateikti šią informaciją. Nepateikus būtinų asmens duomenų, negalėsite dalyvauti ELEKTROMARKT lojalumo programoje.

  • Vardas;
  • Pavardė;
  • El. pašto adresas;
  • Mobiliojo telefono numeris.

Neprivalomi duomenys, skirti tikslesniems rinkodariniams pasiūlymams paruošti:

  • Interesai;
  • Adresas;
  • Gimimo data;
  • Lytis;
  • Vaiko/vaikų gimimo data;
  • Vaiko/vaikų vardas.

ELEKTROMARKT asmens duomenis gauna iš pačių duomenų subjektų. Visi šie asmens duomenys gaunami tik gavus asmens sutikimą.

Registruodamiesi ELEKTROMARKT lojalumo programoje, Jūs patvirtinate, kad Jūsų nurodyti asmens duomenys yra tikslūs ir teisingi, ir Jūs esate ne jaunesni kaip 16 metų amžiaus. Atsiradus netikslumams, turite nedelsdami juos ištaisyti.

Teisinis asmens duomenų tvarkymo pagrindas

ELEKTROMARKT, tvarkydama asmens duomenis, vadovaujasi Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme įtvirtintais asmens duomenų tvarkymo reikalavimais ir kitais teisės aktais, susijusiais su asmens duomenų apsauga, nuo 2018 m. gegužės 25 d. – Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu (2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo).

ELEKTROMARKT renka ir toliau tvarko Jūsų asmens duomenis tik teisės aktuose apibrėžtais teisėtais pagrindais – siekdama sudaryti ir (arba) vykdyti su Jumis sudarytą sutartį, Jūsų sutikimu, kai tvarkyti asmens duomenis ELEKTROMARKT įpareigoja atitinkami teisės aktai ir kai asmens duomenis reikia tvarkyti dėl ELEKTROMARKT teisėto intereso (tik jei duomenų subjekto interesai nėra svarbesni).

Įprastai teisinis pagrindas tvarkyti asmens duomenis yra sutartis su ELEKTROMARKT (arba prašymas sudaryti sutartį). Asmens duomenys taip pat gali būti tvarkomi davus sutikimą (pvz., tiesioginės rinkodaros tikslu). Sutikimas turi būti aiškiai išreikštas, savanoriškas, suprantamai išdėstytas ir jame turi būti pateikta informacija apie duomenų panaudojimo tikslą. Sutikimas tvarkyti asmens duomenis gali būti paprastai ir nemokamai atšauktas susisiekus el. paštu info@elektromarkt.lt ar telefonu 8 800 40 000.

Kiek laiko saugome Jūsų duomenis?

Surinkti asmens duomenys saugomi spausdintiniuose dokumentuose ir mūsų informacinėse sistemose. Mes saugome Jūsų asmens duomenis tiek, kiek tai numato teisės aktai arba atsižvelgdami į duomenų tvarkymo tikslus, jeigu juose yra nustatytas ilgesnis duomenų saugojimo laikotarpis. Asmens duomenys paprastai saugomi tol, kol iš sutartinių santykių gali kilti pagrįstų reikalavimų. Nebereikalingi asmens duomenys sunaikinami.

Nors Jūs galite nutraukti sutartį ir atsisakyti mūsų paslaugų, dėl galbūt ateityje atsirasiančių reikalavimų mes ir toliau saugosime Jūsų asmens duomenis iki duomenų saugojimo laikotarpio pabaigos.

Siekiame nesaugoti pasenusios arba nereikalingos informacijos ir užtikrinti, kad asmens duomenys ir kita klientų informacija būtų nuolat atnaujinta ir teisinga.

Be to, informaciją saugome tam, kad prireikus galėtume Jums suteikti reikiamą informaciją, kad turėtume tinkamą Mūsų ir Jūsų santykių istoriją ir galėtume atsakyti į visus klausimus, susijusius su Jūsų ir Mūsų bendradarbiavimu.

Visi Jūsų asmens duomenys yra saugomi lojalumo sistemoje tiek ilgai, kiek Jūs dalyvaujate ELEKTROMARKT lojalumo programoje arba atitinkamoje jos dalyje.

Jei nenaudojote ELEKTROMARKT kortelės 1 (vienerius) metus iš eilės, praėjus vieneriems metams, Jūsų ELEKTROMARKT kortelė bus blokuojama, o Jūsų pateikti asmens duomenys bus nedelsiant ištrinti  (gausite atitinkamą pranešimą prieš 1 (vieną) mėnesį iki kortelės užblokavimo).

Pasibaigus šiam laikotarpiui mes saugiai ištrinsime ar nuasmeninsime Jūsų asmens duomenis taip, kad jie negalėtų būti susieti su Jumis.

Kaip saugome Jūsų duomenis?

Mums labai svarbu užtikrinti Jūsų asmens duomenų saugumą. Tvarkydami Jūsų asmens duomenis mes įgyvendiname konkrečias organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones, kurios padeda apsaugoti asmens duomenis nuo atsitiktinio arba neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo ir nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo. Be to, mūsų vykdoma saugumo užtikrinimo veikla apima personalo, informacijos, IT infrastruktūros, įskaitant periodinius  „įsilaužimo“ į  vidaus tinklus ir duomenų bazės testavimus, taip pat biurų pastatų ir techninių įrenginių apsaugą.

Kam  teikiame Jūsų duomenis?

ELEKTROMARKT, tvarkydama asmens duomenis, yra įsipareigojusi laikytis konfidencialumo. Tokia prievolė kyla iš  Lietuvos Respublikos civilinio kodekso, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo nuostatų. Informacija gali būti atskleista kitoms šalims, jeigu to reikia sutarčiai sudaryti arba jai vykdyti, arba dėl kitų teisėtų priežasčių. Informacija taip pat gali būti suteikta kitoms šalims Jūsų prašymu, atsižvelgiant į Jūsų sutartinius įsipareigojimus kitoms šalims, pvz., lizingo bendrovėms, bankams ar kitoms finansų institucijoms. 
Mes galime pateikti Jūsų duomenis duomenų tvarkytojams (paslaugų tiekėjams), kurie teikia mums paslaugas (atlieka darbus) ir tvarko Jūsų duomenis Mūsų, kaip duomenų valdytojo, vardu. Duomenų tvarkytojai turi teisę tvarkyti asmens duomenis tik pagal mūsų nurodymus ir tik ta apimtimi, kiek tai yra būtina siekiant tinkamai vykdyti sutartyje nustatytus įsipareigojimus. Pasitelkdami subrangovus, imamės visų reikiamų priemonių, kad užtikrintume, jog ir mūsų duomenų tvarkytojai būtų įgyvendinę tinkamas organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones bei išlaikytų asmens duomenų paslaptį. 

Paslaugų teikėjai

Norėdami įvykdyti savo įsipareigojimus Jums, dalinamės Jūsų asmens duomenimis su įmonėmis, kurios teikia mums paslaugas, pavyzdžiui, vykdo tiesioginės rinkodaros išsiuntimą. Šios įmonės gali tvarkyti Jūsų asmens duomenis tik pagal mūsų nurodymus ir negali jų naudoti kitiems tikslams. Be to, jos privalo saugoti Jūsų asmens duomenis pagal įstatymus ir mūsų bendradarbiavimo susitarimą. Šiuo metu bendradarbiaujame su šiomis įmonėmis:

   

 

Teisėsaugos institucijos, valstybės ir savivaldos institucijos

Stengdamiesi įvykdyti savo teisinę prievolę, gavus prašymą, galime perduoti Jūsų asmens duomenis teisėsaugos institucijoms, valstybės ir savivaldybių institucijoms. Mes taip pat galime perduoti Jūsų asmens duomenis teisėsaugos institucijoms, valstybės ir vietos valdžios institucijoms, kad galėtume vykdyti mūsų teisėtą interesą pareikšti, teikti ir ginti teisinius reikalavimus.

Kokios yra Jūsų teisės?

Jūs turite teisę:

  • gauti informaciją apie Jūsų asmens duomenis, iš kur ir kaip asmens duomenys yra surinkti bei kaip mes juos tvarkome;
  • kreiptis į Mus su prašymu pataisyti savo asmens duomenis, nebetvarkyti jų, sunaikinti juos, jeigu duomenys yra neteisingi, pateikti ne visi arba netikslūs, arba jeigu jie nebereikalingi, atsižvelgiant į tikslus, kuriems buvo surinkti. Tokiu atveju Jūs turėtumėte pateikti prašymą, kurį gavę mes patikrinsime pateiktą informaciją ir imsimės reikiamų veiksmų. Mums labai svarbu turėti tikslius Jūsų asmens duomenis;
  • kreiptis į Mus su prašymu sunaikinti asmens duomenis arba nebetvarkyti jų, išskyrus prašymą nebesaugoti asmens duomenų. Tokie duomenys nebesaugomi tik tuo atveju, jei Jums susipažinus su savo asmens duomenimis nustatote, kad asmens duomenys tvarkomi neteisėtai arba nesąžiningai;
  • nesutikti, kad būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys, kai šie duomenys tvarkomi arba juos ketinama tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais arba dėl teisėto intereso, kurio siekia ELEKTROMARKT arba trečiasis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys;
  • bet kuriuo metu atšaukti duotą sutikimą tvarkyti duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais;
  • nuo 2018 m. gegužės 25 d. įsigaliojus Bendrajam duomenų apsaugos reglamentui (2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo) Jūs taip pat turėsite teisę į duomenų perkeliamumą ir teisę reikalauti ištrinti duomenis („teisė būti pamirštam“) arba prašyti apriboti jų tvarkymą.

Jeigu Jums kelia susirūpinimą Mūsų veiksmai (neveikimas), kuriais galimai nesilaikoma šių Privatumo taisyklių arba teisės aktų reikalavimų, galite kreiptis į ELEKTROMARKT bet kuriuo Jums patogiu būdu: el. paštu info@elektromarkt.lt, telefonu 8 800 40 000. Nepavykus  išspręsti  klausimo su Mumis, Jūs turite teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją (A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius,  el. paštas ada@ada.lt, tel. (8 5) 271 2804),  kuri atsakinga už asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų priežiūrą ir kontrolę.

Jeigu Jūs turite bet kokių klausimų, susijusių su asmens duomenų tvarkymu ar šiomis  Privatumo taisyklėmis, arba pasiūlymų, prašome susisiekti su Mumis.

Kur tvarkome Jūsų asmens duomenis?

Mes visada siekiame tvarkyti Jūsų asmens duomenis ES teritorijoje. Jūsų asmens duomenys neperduodami ir netvarkomi už ES teritorijos ribų.

Kas yra slapukai?

Slapukai (angl. „cookies“) – trumpa tekstinė informacija, kurią svetainės perduoda į jose naršančių vartotojų kompiuterius arba kitus įrenginius. Atsižvelgiant į naršyklę, ši informacija laikoma arba nedideliuose atskiruose failuose, arba įvairių svetainių įrašytų slapukų bendrajame faile. Slapukus naudoja dauguma pažangių interneto svetainių Lietuvoje ir užsienyje. Slapukus galima perduoti tik jei yra tokia pasirinktis Jūsų įrenginio nustatymuose.

Slapukų naudojimas svetainėje www.elektromarkt.lt

ELEKTROMARKT svetainėje slapukai naudojami asmenų, besinaudojusių Jūsų įrenginiu, lankomumui nustatyti, atliktiems veiksmams įsiminti (pvz., kalbai, kuria buvo naršyta svetainėje, nustatyti), Jums aktualiausiai informacijai pateikti, apibendrintai svetainės lankomumo statistikai rinkti.

Duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeitę savo interneto naršyklės nustatymus, išjungę visus slapukus arba išjungę (įjungę) juos po vieną. Visgi atkreipiame dėmesį, kad kai kuriais atvejais tai gali sulėtinti naršymo internete spartą, apriboti tam tikrų interneto svetainių funkcijų veikimą arba blokuoti prieigą prie svetainės. Norėdami nustatyti reikiamas (norimas) slapukų pasirinktis, naudokitės interneto naršyklių pagalbos funkcijomis. Informaciją, kaip tą padaryti, galite rasti naršyklių pagalbos puslapiuose.

Mūsų svetainėse naudojami slapukai:

Slapuko pavadinimasSlapuko aprašymas
CART Pirkinių krepšelio susiejimas.
CATEGORY_INFO Išsaugo kategorijoje esančią informaciją puslapyje, kuri leidžia greičiau rodyti puslapius.
COMPARE Elementai, kuriuos turite iš produktų palyginimo sąrašo.
CURRENCY Jūsų pageidaujama valiuta.
CUSTOMER Šifruotas Jūsų, kaip kliento, ID parduotuvėje.
CUSTOMER_AUTH Indikatorius, jei esate prisijungęs prie el. parduotuvės.
CUSTOMER_INFO Užšifruota klientų grupės, kuriai priklausote, versija.
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Išsaugo kliento segmento ID.
EXTERNAL_NO_CACHE Žyma, nurodanti, ar įjungtas istorijos kaupimas.
FRONTEND Kliento sesijos ID serveryje.
GUEST-VIEW Leidžia svečiams pakoreguoti užsakymus.
LAST_CATEGORY Paskutinė kategorija, kurioje lankėtės.
LAST_PRODUCT Paskutinis produktas, kuris peržiūrėjote.
NEWMESSAGE Nurodo, ar gauta nauja žinutė.
NO_CACHE Nurodo, ar leidžiama kaupti istoriją.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Nuoroda į informaciją apie Jūsų krepšelį ir peržiūros istoriją, jei paprašėte svetainės.
POLL Visų balsavimų, kuriuose dalyvavote, ID.
POLLN Informacija, kuriuose balsavimuose dalyvavote.
RECENTLYCOMPARED Prekė, kurią paskutinę lyginote.
STF Informacija apie prekę, kuria pasidalinote su draugais email'o pagalba.
STORE Pasirinktas parduotuvės vaizdas arba kalba.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Nurodo, ar klientas leido naudoti slapukus.
VIEWED_PRODUCT_IDS Produktai, kuriuos peržiūrėjote.
WISHLIST Užkoduotas produktų sąrašas, įtrauktas į Jūsų pageidavimų sąrašą.
WISHLIST_CNT Elementų skaičius Jūsų pageidavimų sąraše.